Trompetles

Trompetles in Den Haag

Ga direct naar de cursussen

Leer trompet spelen bij Muziekschool Zuid57!

De kleinkoperfamilie bestaat uit de trompet, cornet en bugel. Op deze instrumenten kun je in veel orkesten spelen, van jazzband tot harmonieorkest, van brassband tot fanfare en van salsaband tot symfonieorkest.

Wat leer je?

In deze cursus voor beginners ga je in een kleine groep (4-6 cursisten) de basisvaardigheden van het trompet spelen leren.
Het leren in een groep biedt een zeer goede gelegenheid om aandacht te kunnen besteden aan samenspel: tempo, dynamiek en zuiverheid komen zo aan bod.

Stijlen

Deze cursus is niet gericht op één bepaalde stijl. Omdat de trompet erg veelzijdig is kan er aan stijlen gedacht worden als klassiek en jazz. Ook in pop en volksmuziek komt de trompet prachtig tot zijn recht.

Verder is er ruimte voor persoonlijke voorkeuren van de cursisten. Binnen de mogelijkheden van deze cursus kunnen favoriete muziekstukken aan bod komen.

Programma

In september en februari starten nieuwe trompetcursussen. Klik op onderstaande links voor meer informatie. Inschrijving vindt plaats via de website van de Volksuniversiteit Den Haag.

Cursus trompet beginners

Weetjes over trompet

Leer meer over de trompet op WikiPedia.

Plaats een reactie