Tromboneles

Tromboneles in Den Haag

Ga direct naar de cursussen

Leer trombone spelen bij Muziekschool Zuid57!

De grootkoperfamilie bestaat uit de trombone, hoorn, bariton, euphonium en tuba. Op deze instrumenten kun je in vele orkesten en bands spelen, van jazzband tot harmonieorkest, van brassband tot fanfare en van salsaband tot symfonieorkest. 

Wat leer je?

In deze cursus voor beginners ga je in een kleine groep (4-6 cursisten) de basisvaardigheden van het trombone spelen leren.
Het leren in een groep biedt een zeer goede gelegenheid om aandacht te kunnen besteden aan samenspel: tempo, dynamiek en zuiverheid komen zo aan bod.

Stijlen

Deze cursus is niet gericht op één bepaalde stijl. Omdat de trompet erg veelzijdig is kan er aan stijlen gedacht worden als klassiek en jazz. Ook in pop en volksmuziek komt de trombone prachtig tot zijn recht.

Verder is er ruimte voor persoonlijke voorkeuren van de cursisten. Binnen de mogelijkheden van deze cursus kunnen favoriete muziekstukken aan bod komen.

Programma

In september en februari starten nieuwe trombonecursussen. Klik op onderstaande links voor meer informatie. Inschrijving vindt plaats via de website van de Volksuniversiteit Den Haag.

Cursus trombone beginners

Weetjes over de trombone

Leer meer over de trombone op WikiPedia.