Pianoles

Pianoles in Den Haag

Ga direct naar de pianocursussen

Leer pianospelen bij Muziekschool Zuid57!

De piano is een kleurrijk en veelzijdig instrument. Als je hierop speelt, vorm je een groot orkest, waarbij de vingers de orkestleden zijn. De dirigent ben je zelf! Fluisterzachte klanken, luid hamerende geluiden en melancholieke melodieën kunnen aan het instrument worden ontfutseld. De piano is een geweldige uitlaatklep voor emoties. Ook leent de pianoforte (Italiaans voor: zacht-sterk) zich voor samenspelen. Denk hierbij aan 4-handig spel op één of twee piano’s, en als begeleiding van andere instrumenten. Bij alles staat plezier in muziek maken voorop.

toetsenstudio-kl

Wat leer je?

Allereerst nemen we een kijkje in het binnenste van de piano om te zien hoe alles werkt. Daarna luisteren en wegwijs raken op het 88 toetsen tellende klavier. Houding, spelen met het rechterpedaal en liedjes: alles komt al in de eerste les aan bod. Naast het spelen op gehoor komen natuurlijk ook zaken als het notenlezen en de opbouw van akkoorden aan de orde. Er is ruimte voor een breed scala aan muziekstijlen. Tevens behoort leren improviseren tot de mogelijkheden.

In de lesruimte hebben wij de beschikking over een prachtige akoestische piano en zes digitale instrumenten, alle voorzien van pedaal en koptelefoon.

Er zijn cursussen voor beginners, half-beginners, half-gevorderden en gevorderden.

Programma

In het najaar en voorjaar starten er nieuwe pianocursussen. Inschrijving vindt plaats via de website van de Volksuniversiteit Den Haag.

Er zijn ook kindercursussen voor piano!