Gitaarles

Gitaarles in Den Haag

Ga direct naar de cursussen

Leer gitaar spelen bij Muziekschool Zuid57!
In deze cursus van 8 weken leer je in een kleine groep van 4-6 deelnemers de basis van het gitaar spelen.

Wat leer je?

Je leert kennismaken met je instrument. Je leert linker- en rechterhandtechniek, plectrumtechniek, muziektheorie en lezen van schrift. Aan de hand van het analyseren van bekende songs leer je akkoorden, akkoordenschema’s en ook solo’s. Bij de groepslessen leer je ook samen te spelen en samen arrangementen maken.

Stijlen

Dit is een algemene gitaarcursus en de nadruk ligt niet op één specifieke muziekstijl. In plaats daarvan behandelen we verschillende muziekstijlen, zowel met de voorbeelden uit het lesboek als het extra materiaal van de docent. Rock, pop, klassiek, folk, blues en wereldmuziek komen allemaal aan bod.

Programma

In het najaar en voorjaar starten er nieuwe gitaarcursussen. Inschrijving vindt plaats via de website van de Volksuniversiteit Den Haag.

Er zijn ook kindercursussen gitaar!

Weetjes over gitaar

Bekende gitaarmerken zijn Gibson, Fender, PRS, Taylor.

Elektrische gitaar

Een elektrische gitaar heeft geen klankkast. Daarom klinkt de gitaar zonder versterker heel zacht. De gitaar moet dus altijd op een versterker worden aangesloten. Onder de stalen snaren zit een geluidsopnemer, dit heet een element of een pickup. Via deze pickup worden de snaartrillingen doorgegeven aan de versterker.

Semi akoestische gitaar

Een semi-akoestische gitaar heeft wel een kleine klankkast en ook pickups. Zonder versterking geeft de gitaar ook geluid, echter niet zo hard.

Akoestische gitaar

Een akoestische gitaar heeft geen pickups maar wel een grote klankkast. Hierdoor klinkt de gitaar ook zonder versterker al hard.

Op WikiPedia kun je meer lezen over de geschiedenis van de gitaar.