Djembeles

Djembeles in Den Haag

Ga direct naar de cursussen

Leer djembe spelen bij Muziekschool Zuid57!

Houd je van ritme? Vind je het leuk om met anderen muziek te maken?
Wil je lekker actief bezig zijn maar zoek je eens wat anders dan sporten?
Kom trommelen en ontdek….dat trommelen intensief kan zijn maar altijd ontspannend is!

Spelenderwijs kun je het geheugen trainen en je motoriek ontwikkelen, zo blijf je jong! Wanneer je last hebt van stress, misschien wel een burn-out dreigt dan is djembe spelen een absolute aanrader, gooi eruit je negatieve energie en vul het in met de grote hoeveelheid verkregen positieve energie… kortom kom leren trommelen op de djembe!

Voor het leren van trommelen bestaat geen leeftijdgrens, iedereen kan het leren, stel je open!

Wat leer je?

Je leert de juiste techniek om de djembe te spelen, daarnaast krijg je op een leuke manier een gratis geheugentraining want net als in Afrika wordt alle kennis doorgegeven bij/door overlevering, dus geen bladmuziek. Je leert alles onthouden door het te spelen. De docent biedt je hulpmiddelen aan om dit makkelijk(er) voor elkaar te krijgen. Hij is een creatief persoon en stelt, zich naast het spelplezier en de kennis die je bij hem leert, tot doel ook jou creatief te maken, zodat je je gevoel muziek en dynamiek binnen de muziek kunt ontwikkelen. Hij begeleidt je in het vinden & creëren van variaties om toe te passen binnen de ritmes die we spelen.

Grijp deze kans, samen muziek maken is een feest!

Programma

Djembelessen starten in het najaar en in het voorjaar. Inschrijving vindt plaats via de website van de Volksuniversiteit Den Haag.

Leer meer over de djembe op WikiPedia.