Basgitaarles

Basgitaarles

Basgitaarles in Den Haag

Ga direct naar de cursussen

Leer basgitaar spelen bij Muziekschool Zuid 57! In deze algemene cursus van 16 weken leer je in een kleine groep van 4-6 deelnemers de basis van het basagitaar spelen.
Heb je zelf nog geen eigen basgitaar, dan kun je eventueel met de docent overleggen over het aanschaffen of huren van een instrument.

Wat leer je?

Je leert kennismaken met je instrument. Je leert linker- en rechterhandtechniek, plectrumtechniek, muziektheorie en lezen van schrift. Aan de hand van het analyseren van bekende songs leer je akkoordenschema’s. Bij de groepslessen leer je ook samen te spelen en samen arrangementen maken.

Stijlen

Dit is een algemene basgitaarcursus en de nadruk ligt niet op één specifieke muziekstijl. In plaats daarvan behandelen we verschillende muziekstijlen, zowel met de voorbeelden uit het lesboek als het extra materiaal van de docent. Rock, pop, jazz, klassiek, folk, blues en wereldmuziek komen allemaal aan bod.

Programma

In het najaar en voorjaar starten er nieuwe basgitaarcursussen. Klik op onderstaande link voor meer informatie. Inschrijving vindt plaats via de website van de Volksuniversiteit Den Haag.

Cursussen basgitaar voor volwassenen

Er zijn ook kindercursussen basgitaar!

Weetjes over basgitaar

Bekende basgitaarmerken zijn Rickenbacker en Fender.

Elektrische basgitaar

Een elektrische basgitaar heeft geen klankkast. Daarom klinkt de basgitaar zonder versterker heel zacht. De basgitaar moet dus altijd op een versterker worden aangesloten. Onder de stalen snaren zit een geluidsopnemer, dit heet een element of een pickup. Via deze pickup worden de snaartrillingen doorgegeven aan de versterker.

Contrabas

Een contrabas is een van de grootset instrumenten. Hij heeft een enorme klankkast en produceert een mooie diep geluid.
De contrabas wordt vooral gebruikt in klassieke orkesten en in de jazzmuziek.

Akoestische basgitaar

Een akoestische basgitaar heeft geen pickups maar wel een grote klankkast. Hierdoor klinkt de basgitaar ook zonder versterker al hard.

Op WikiPedia kun je meer lezen over de geschiedenis van de basgitaar.