cursus samen zingen en spelen

Samen zingen en spelen (1-4 jaar)

Samen zingen en spelen in Den Haag

Ga direct naar de kindercursussen

Maak kennis met muziek bij Muziekschool Zuid57!

Kinderen zijn gek op dansen, zingen en muziek maken. Een kind laat dit van nature op eigen wijze zien en horen. Dit gaat voor een deel automatisch en voor een deel moet dit gestimuleerd worden. Op speelse wijze wordt dit aangeboden bij “Samen zingen en spelen”. Jij (ouder of verzorger) doet samen met je kind mee.

Wat leer je?

Er worden eenvoudige liedjes gezongen, met gitaarbegeleiding, en de kinderen maken muziek op o.a. de Afrikaanse trommel, fluit, rammelaar en ritmestokjes.
Herhaling geeft plezier, het weten wat er komen gaat geeft houvast en veiligheid. Daarom  worden alle liedjes een paar keer in de les gezongen zodat je samen de tijd krijgt de liedjes te leren herkennen en mee te kunnen zingen.
Naast het zingen wordt er gestapt, gedanst en gespeeld in de ruimte. Ook zijn er stille momenten, waarbij er instrumenten worden aangeboden waar je kindje rustig van wordt. Zo ervaart je kind spelenderwijs wat ritme, melodie, stilte en geluid is.
Muzikale kwaliteiten en zangervaring zijn niet nodig. Het samen zingen en plezier hebben is het doel van deze les. De liedjes die we zingen zijn eenvoudig en deze krijg je in een klein boekje mee naar huis, zodat je het zingen thuis op kunt pakken of het samen zingen uit kan breiden.

De groep is 4 tot maximaal 6 kinderen. Buiten het lesgeld zijn er geen verdere kosten aan materialen.

Programma

In het najaar en voorjaar starten nieuwe cursussen Samen zingen en spelen. Er zijn groepjes voor kinderen 1 jaar tot 4 jaar. Klik op onderstaande links voor meer informatie. Inschrijving vindt plaats via de website van de Volksuniversiteit Den Haag.

cursussen Samen zingen en spelen

Ooievaarspas: 50% tot maximum van € 165,- euro per kalenderjaar.