Op muzikale ontdekkingsreis (vanaf 4 jaar)

Op muzikale ontdekkingsreis in Den Haag

Ga direct naar de kindercursussen

Maak kennis met muziek bij Muziekschool Zuid57!

Iedereen maakt muziek, met je stem, je lijf en misschien af en toe een beetje op een instrument. Bijvoorbeeld op de gitaar van opa of op de piano die thuis staat, lekker meezingen met CD, maar misschien ook wel niet. Het maakt niet uit, want muziek maken doen we allemaal op onze eigen manier.

Wat leer je?

De muzieklessen die we bij Zuid57 aanbieden gaan over het ontdekken hoe jij graag muziek maakt en welke instrumenten er allemaal zijn. Spelenderwijs ga je op ontdekkingsreis en leer je hoe je samen muziek kan maken, wat jouw stem allemaal kan en hoe jouw lichaam een hulpje kan zijn tijdens het spelen. Je leert o.a. een liedje spelen op de piano en een aantal ritmes op de Afrikaanse trommel. Door kennis te maken met verschillende instrumenten, ontdek je welke instrumenten er zijn en welk instrument jij het liefste zou willen leren spelen.

Muziek maken kan heel spannend zijn. Je hoeft daarom niet aan alles mee te doen, maar een keertje proberen helpt vaak om meer te durven. Je zal dan zien dat het eigenlijk reuze meevalt en dat je stapje voor stapje steeds meer kan en je er steeds meer plezier in krijgt.

Inhoudelijk wordt er aandacht besteed aan:
–         ritme
–         zang
–         piano spelen
–         muziektheorie
–         samenspel
–         leren improviseren (ritme, zang en piano)
–         naast piano worden er minimaal 4 instrumenten geïntroduceerd
–         aan het einde van de cursus heeft uw kind een keuze gemaakt welk instrument hij of zij graag zou willen leren spelen

De groep is 4 tot maximaal 6 kinderen. Buiten het lesgeld zijn er geen verdere kosten aan materialen.

Programma

In het najaar en voorjaar starten nieuwe cursussen Op muzikale ontdekkingsreis. Klik op onderstaande link voor meer informatie. Inschrijving vindt plaats via de website van de Volksuniversiteit Den Haag.

cursussen Op muzikale ontdekkingsreis

Ooievaarspas: 50% tot maximum van € 165,- euro per kalenderjaar.
Kinderen Doen Mee 100% Kinderen Doen Mee regeling.