Tromboneles voor kinderen

Trompetles voor kinderen in Den Haag

Ga direct naar de kindercursussen trombone

Leer trompet spelen bij Muziekschool Zuid57!

De grootkoperfamilie bestaat uit de trombone, hoorn, bariton, euphonium en tuba. Op deze instrumenten kun je in vele orkesten en bands spelen, van jazzband tot harmonieorkest, van brassband tot fanfare en van salsaband tot symfonieorkest. 

Wat leer je?

Je kunt ongeveer met 8 jaar beginnen op de trombone, als je je voortanden gewisseld hebt. 
In deze cursus voor beginners ga je in een kleine groep (4-6 cursisten) de basisvaardigheden van het trombone spelen leren.
Het leren in een groep biedt een zeer goede gelegenheid om aandacht te kunnen besteden aan samenspel: tempo, dynamiek en zuiverheid komen zo aan bod.

Stijlen

Deze cursus is niet gericht op één bepaalde stijl. Omdat de trombone erg veelzijdig is kan er aan stijlen gedacht worden als klassiek en jazz. Ook in pop en volksmuziek komt de trompet prachtig tot zijn recht.

Verder is er ruimte voor persoonlijke voorkeuren van de cursisten. Binnen de mogelijkheden van deze cursus kunnen favoriete muziekstukken aan bod komen.

Programma

In september en februari starten nieuwe trombonecursussen voor kinderen. Klik op onderstaande links voor meer informatie. Inschrijving vindt plaats via de website van de Volksuniversiteit Den Haag.

Cursus trombone (9-12 jaar) – beginners

Weetjes over trombone

Leer meer over de trompet op WikiPedia.